#SuavHomeYoga – yoga în vremea coronavirusului – Silvia Floareş

mai 25, 2021

Reluăm seria #SuavHomeYoga la un an de la începutul pandemiei de COVID în România, care a schimbat, printre altele, şi modul în care practicăm yoga.

Pentru Silvia Floareş, yoga face parte dintr-un program bine stabilit al vieţii sale de mic-mic-mic antreprenor, cum spune cu modestie.

(Dacă unele repere temporale par puţin depăşite, este pentru că Silvia a răspuns întrebărilor noastre mai demult)

 

A trecut un an de la primul lockdown. Poți să ne povesteşti pe scurt cum s-a schimbat practica ta yoga în această perioadă faţă de cea dinainte ?

Aș minți dacă aș spune că am practicat yoga în mod special, am integrat-o însă în programul săptămânal. Sunt genul rotunjor și am zis că trebuie să fac săptămânal o oră de cardio, o oră de tonifiere și o oră de yoga. Şi am mers la Marcela și Raluca la LadyFit și Hot Yoga la Palatul Universul (când era la Palatul Universul). Nu a fost însă o practică, era ceva din orarul de tocilară grăsuță.

De când cu pandemia am făcut mult mai rar yoga, simt că pentru yoga trebuie să am calm și linişte în creier și ultimul an a semănat cu un titirez-carusel.

Ți-a fost greu să te adaptezi ?

Starea de alertă este relativ permanentă la mine, dar mi-a fost puțin mai greu să aloc timp pentru yoga, am simțit nevoia de ore mai cardio, care să nu mă lase să stau mult timp cu gândurile mele.

Am fost mereu într-un mediu antreprenorial, habar nu am cum e să fie ușor și să ai bugete să faci toate planurile din prima, deci nu a fost așa un șoc pandemia pentru mine și colegii mei, ne-am adaptat rapid – am lansat un market place pentru mici antreprenori www.roditorfoodmarket.ro și un site cu porțelan vintage din colecții vechi și mici decorațiuni: www.sorbitor.ro.

Cum ți se pare yoga acasă față de yoga în studio, în grup ? Dacă îți mai amintești cum era.

La yoga cred că este foarte important profesorul, pe cine ai în față, cum te conectezi la ea sau la el. Am făcut ore via internet, dar nu este același lucru cu experiența neintermediată digital.

Faci pilates, hiit, cardio, pe lângă yoga. Cum te ajută fiecare dintre ele ? Cum se completează ?

S-au închis sălile de aproape o lună. În ultimele șase luni am lucrat cu Robert Banu, la WorldClass – obiectivul antrenorului era să fiu mai zveltă, eu îmi doream să fiu mai puternică, deci antrenamentele erau relativ intense. Apoi stop. Am revenit la programul obișnuit, via internet – luni pilates sau yoga, marți, masaj la Ștefi (care e magică și merg la ea de vreo 9 ani), miercuri hiit sau pilates, joi yoga sau cardio, vineri puțin pilates, în weekend e pauză. Am un program și mă țin de el.

Ți-e mai greu să te ții de program acasă decât la sală? Cum te motivezi ?
Mi-e dor de sală, dar sentimentul de vinovăție când nu lucrez e un motoraș pe care nu am de gând să-l rezolv prin terapie. Când nu merg la sală mi-e mult mai ușor să fac sesiuni de yoga acasă.

Se vorbește mult despre burnout-ul de pandemie și cum yoga e una dintre metodele care poate fi de ajutor în asemenea situații. Pe tine te-a ajutat yoga ? Ce altceva te ajută să îți păstrezi zenul în perioada asta ?
Sunt un mic-mic-mic antreprenor și am lucrat cu antreprenori și business-uri mici de când mă știu, pandemia nu a fost așa un șoc pe încărcare și haos și efort de reajustare. Închiderea sălilor acum m-a reapropiat de sesiunile de yoga și de aplicația Calm.
Pe de altă parte, cred că interacțiunea umană este foarte importantă și mi-e așa dor de evenimente și întâlnirile fizice cu ceva muzică, mâncare bună, socializare. Asta încercăm acum cu Roditor în aer liber, să aducem evenimentele pe agenda verii.