#SuavHomeYoga – yoga în vremea coronavirusului – Alexandra Bujeniţă

iun. 3, 2021

Pentru Alexandra Bujeniţă, fondatoarea delalu, pandemia a adus inspiraţie pentru o carte nouă, creată împreună cu fetiţa ei, Luna. Cartea şi povestea lor ne-a inspirat pe noi să creăm Locul de joacă, pe care l-am lansat, normal, pe 1 iunie. Bineînţeles că am vrut să adăugăm şi povestea lor în jurnalul nostru #SuavHomeYoga.
În Locul de joacă găsiţi, pe lângă cartea “Poppy face yoga”, noile salopete pentru copii şi pachetul mom&me.

Photo credit: Florin Cristache

 

A trecut un an de la primul lockdown. Poți să ne povestești pe scurt cum s-a schimbat practica ta yoga în această perioadă față de cea dinainte ?

2020 e anul pandemiei așa că în primele trei sferturi ale lui, tot ce plănuisem era în standby. Am plecat la Viscri o lună din lockdown, la familia de la Viscri 32. Acolo, am făcut foarte mult sport, eu și fetița noastră ieșeam în fiecare dimineață pe dealul de lângă cetate și făceam yoga și exerciții de respirație. Uite așa, s-a născut “Poppy face yoga” (pentru noi, Poppy e ea, Albinuța sunt eu). Tot atunci, am și ilustrat povestea.

Ți-a fost greu să te adaptezi ?

Cred că cel mai bun lucru din pandemie este că aveam timp să fac sport în fiecare zi. Și făceam o oră dimineața și o oră seara, activitate care îmi dădea o stare de bine și îmi ținea creierul optimist. Greu era că nu știai ce urmează, dacă era un concediu ar fi fost diferit.
Adaptarea la practica de yoga acasă în loc de studio nu a fost grea pentru că, de când am născut, fac sport acasă, e mult mai ușor din punctul de vedere al timpului și ne și distrăm dacă se activează și ursulețul koala al familiei.

Cum ți se pare yoga acasă față de yoga în studio, în grup ? Dacă îți mai amintești cum era …

Câteva mișcări de yoga în fiecare zi ajută corpul și mintea să funcționeze într-o direcție pozitivă. Eu consider că poți face un antrenament cardio și apoi să faci stretching cu mișcări de yoga de conectare cu tine și totodată, relaxarea corpului după efort. Ca să fac mișcare în fiecare zi, mă agăț de challenge-uri, uite așa nu scap nicio zi chiar dacă în unele zile este mai greu decât în altele.

Se vorbește mult despre burnout-ul de pandemie și cum yoga e una dintre metodele care poate fi de ajutor în asemenea situații. Pe tine te-a ajutat yoga ? Ce altceva te ajută să îți păstrezi zenul în perioada asta ?

În pandemie, cel mai mult m-a ajutat munca de echipă cu fetița noastră la “Poppy face yoga” și dealul din spate de la Viscri 32 – dealul de lângă cetate plin de păpădii, miros de câmp, cai și văcuțe. Pe dealul de lângă cetate, noi făceam yoga și exerciții de respirație, iar tăticul Andrei ne filma.

Am adunat în cărticică posturi și exerciții de respirație pe care noi le facem de când era mai mică. Am făcut și un poster cadou cu toate posturile lui Poppy pentru a crea o rutină zilnică de yoga și mindfulness pentru copii și părinți.