#SuavHomeYoga – yoga în vremea coronavirusului – Raluca Bajora

iun. 10, 2021

Invitata săptămânii la #SuavHomeYoga, jurnalul nostru de yoga în pandemie, este Raluca Bajora, care se prezintă singură astfel:

Sunt Raluca și sunt instructor de fitness însă, momentan predau yoga și pilates mai mult, pentru că le consider activități benefice și pentru minte, nu doar pentru corp.

Activitatea mea, de când s-au închis sălile, s-a redus doar la a preda online, ceea ce pentru mine a fost un salt uriaș comparativ cu ce făceam înainte, când nu credeam că se poate și așa. Credeam că mersul la sală este unica modalitate de a te antrena, deși eu făceam și singură acasă, atunci când îmi făceam practica.
Nu mi-a fost greu să mă adaptez, pentru că n-am avut timp deloc să mă gândesc. Am fost luată de val și imediat m-am “pliat” pe situație. Am fost chiar bucuroasă că lumea și-a dorit să lucreze cu mine în continuare.

Ce e diferit la yoga online, din punctul meu de vedere, este faptul că nu mai poți atinge pentru a corecta pe cineva, dacă este nevoie. Asta implică vorbit mai mult și mai multe explicații, care pot deveni plictisitoare pentru unii. La început, m-am simțit foarte ciudat predând în fața unui calculator. Mi se părea că nu sunt văzută și nici prea bine înțeleasă, însă cu timpul m-am obișnuit și chiar îmi place, deși, câteodată, poate deveni obositor tocmai pentru că se dau mai multe explicații. Însă clienții mei s-au obișnuit deja :).

Pe mine, pandemia m-a ajutat să-mi dau seama că lucratul pentru cineva nu mi se potrivește deloc. Știam asta demult, însă nu aveam curajul să fac ceva pe cont propriu. Pe mine m-a ajutat să mă descopăr în poziția de mic-antreprenor care trebuie să-și vândă serviciile pentru a trăi și pentru a răspândi cunoștințele sale ca să facă bine celor din jur. Până la urmă, de asta sunt aici, pentru a servi.

Nu am niciun plan propriu-zis, în sensul că nu mă voi opri din această activitate, pentru că îmi place ce fac și cred că pot ajuta multă lume. Nu renunț la predatul online, pentru că nu am de ce. Predatul în sală/ studio, în acest moment, nu mi se mai potrivește pentru că mi-am propus să-mi dezvolt mica mea “afacere”. Sunt unii oameni cărora le place să se antreneze de la ei de acasă. Și-au creat și condițiile necesare pentru asta și și-au dat seama că scutesc foarte mult timp. Deci, cum este acum este foarte bine pentru mine.