#SuavHomeYoga – yoga în vremea coronavirusului – Mirela Angelescu

mart. 21, 2021

Reluăm seria #SuavHomeYoga la un an de la începutul pandemiei de COVID în România, care a schimbat, printre altele, şi modul în care practicăm yoga. Mirela Angelescu practică yoga de aproximativ 10 ani şi anul acesta a încercat home yoga challenge.

 

Ești într-o yoga challenge de la începutul anului. Ce te-a făcut să o începi ?
Recurenta nevoie de a face rezoluții de început de an :), la care se adaugă o preocupare mai veche de-a mea de a îmi menține corpul funcțional, de a avea energie, putere și, pe cât se poate, flexibilitate. Și am vrut și să văd dacă pot să ajung la 90 de zile fără pauze, fără a pune presiune pe mine ca musai să o fac. Nu am ajuns :). Am făcut yoga fără întrerupere 40 de zile, apoi, mai pe sărite. Însă, pe moment, mă întorc regulat pe saltea, încercând să număr până la 90.

E greu să te ții de challenge, să faci yoga în fiecare zi ?
Este ușor cât timp nu îți vine ideea (sau poate apare bariera reală) și sari o zi. E foarte ușor să o sari și pe a doua. Și apoi pe a treia. Acum nu mă simt bine dacă nu mă mișc zilnic și mă bucur că am ajuns într-un punct în care corpul meu cere mișcare. Motivație naturală.

În ce fel te-a ajutat ?
După vreo 2 săptămâni m-am simțit mai puternică. Adică, downward facing dog nu mai părea o poziție grea și nu mai simțeam nevoia să sar peste anumite chaturanga din practică.

Ce surse de yoga folosești ?
Am început acest 90 days yoga challenge cu o profesoară de yoga din US, care avea un canal de YouTube destul de faimos, Lesley Fightmaster/ Fightmaster Yoga. Am descoperit-o acum vreo 7 ani și mi-a plăcut stilul ei, creativ și mult bazat pe Vinyasa. Se potrivea cu primii mei profesori, cu care făcusem ore în Mexic și Moscova și care m-au convins că yoga e minunată și că mi se potrivește (deși eu nu sunt răbdătoare, îmi plac sporturile dinamice și până azi sunt anumite clase de yoga prin care nu am răbdare să trec). Tragic, Lesley a murit anul trecut, însă vreau să continui cu ea. Mi se pare chiar o formă de omagiu, iar familia ei a decis să lase canalul activ considerându-l parte din Lesley’s legacy.
Acum 3 ani am descoperit-o pe Mariana Drăgan, iar cu ea am făcut ore în studio, și în parc, și la munte, și la mare. Și online.

Cum ți se pare yoga acasă față de yoga în studio ? Dacă îți mai amintești cum era :).
Mie practica yoga acasă îmi servește comoditatea și lipsa de răbdare naturale. Faptul că nu mai trebuie să merg undeva, să mă schimb, să aștept un pic să se adune lumea mi se pare foarte ok. Pe de altă parte, e o energie și o conectare atunci când faci yoga cu alți câțiva practicanți care îmi lipsește. Așa că aștept să avem voie să ne întâlnim în studiouri și să facem yoga împreună.