Iubim să folosim bumbac în hainele noastre de yoga. Iată de ce!

feb. 17, 2021

Unul dintre principiile cu care am pornit la drum la SUAV a fost folosirea de ţesături din fibre naturale. Ştiam că mergem împotriva curentului în îmbrăcămintea pentru sport, dar yoga nu este doar un sport. De fapt, nu este un sport, chiar dacă partea sa fizică, care cuprinde posturile, poate fi la fel de solicitantă ca orice altă activitate sportivă. Dar divagăm…

În mod tradiţional, yoga era practicată în hainele de zi cu zi, comode, din ţesături naturale. Aşa că am vrut să păstrăm asta. În plus, ţesăturile naturale au şi alte beneficii de necontestat.

Materialul cel mai folosit de noi este tricotul din bumbac. Îl iubim fiindcă se simte bine pe piele datorită moliciunii şi a calităţilor sale hipo-alergenice. Este absorbant, lasă corpul să respire şi astfel păstrează corpul răcorit în timpul unei practici yoga mai active.

Un alt beneficiu legat de partea activă a practicii yoga este că nu miroase. De fapt, e posibil ca hainele tale de yoga să miroasă, dar orice miros neplăcut dispare la spălat.

Că veni vorba de spălat, bumbacul e incredibil de uşor de întreţinut. Îl arunci în maşina de spălat şi poţi să uiţi de el (de hainele din bumbac, adică 😊)!

Un ultim motiv şi te lăsăm în pace: cu cât e mai mare procentul de bumbac în compoziţia materialului, cu atât e mai mic riscul de a se lăsa.

Te-am convins să încerci să porţi îmbrăcăminte de bumbac la yoga? Dă un ochi pe shop-ul nostru la pantalonii, topurile şi salopetele de yoga din bumbac.