#SuavHomeYoga – yoga în vremea coronavirusului – Mihaela Bîldea

sept. 13, 2021

Invitata săptămânii la #SuavHomeYoga, jurnalul nostru de yoga în pandemie, este Mihaela Bîldea, care în această perioadă a redescoperit bucuria practicii yoga.

 

 

A trecut un an și jumătate de la primul lockdown. Poți să ne povestești pe scurt cum s-a schimbat practica ta yoga în această perioadă față de cea dinainte ?

Pentru mine, la fel ca pentru mulți alții, fie că o recunoaștem sau nu, lockdown-ul a adus și multe lucruri și schimbări bune.
O schimbare în cazul meu a fost reluarea practicii yoga; după o perioadă de practică în cadrul Hotpod Yoga în 2019 (interesantă experiență – yoga la aproape 40 de grade) a intervenit o pauză lungă – cu focus (prea) mare pe muncă. Lockdown-ul, din fericire, a întrerupt-o.
Împreună cu două prietene de suflet am început să practicăm yoga acasă, ghidate de o nouă prietenă de suflet: instructoarea noastră de yoga, Monica Tudor.
Fie cu mască, distanțare, testare sau vaccinare, am făcut în așa fel încât să ne păstrăm frumosul obicei de a ne întâlni de 2 ori pe săptămână la yoga și, bineînțeles, la povești cu zâmbete.

 

Ți-a fost greu să te adaptezi?

Adaptarea în cazul meu a fost de fapt bucurie că am redescoperit yoga, ceva-ul care lipsea, care mă încarcă tare și îmi aduce un mare bine, sufletește și trupește.

 

Cum ți se pare yoga online față de yoga în studio, în grup ?

Ședințele online sunt parcă mai impersonale și ușor mai dificil de urmărit, în cazul meu, cel puțin, așa am simțit. I’m a true people person, am resimțit mult distanțarea de oameni dragi. Însă pandemia a lucrat la puterea noastră de adaptare și de reorganizare în cazuri extreme, important este să nu renunțăm la obiceiurile bune – recomand aici cartea Atomic Habits.
Ce consider că mai este important să ne încărcăm din evenimentele frumoase care ni se întâmplă (o ședință de yoga, fie online sau offline, o discuție la plimbare în parc, o vizită la părinți) mai mult decât o făceam înainte, să ne asigurăm că “ne ține” până la încărcarea următoare, care, în aceste timpuri, nu poți fi sigur când va fi.

 

Se vorbește mult despre burnout-ul de pandemie și cum yoga e una dintre metodele care poate fi de ajutor în asemenea situații. Pe tine te-a ajutat yoga ? Ce altceva te ajută să îți păstrezi zenul în perioada asta ?

Pentru mine, prima parte a pandemiei a coincis cu renunțarea la job-ul de atunci, după 5 ani și jumătate, ani în care a intervenit și mult burnout.
Așadar reluarea practicării de yoga – care s-a întâmplat cam în aceeași perioadă – a venit cu siguranță ca un ajutor de reconectare la mine și de refacere după peste 12 ani de job după job și task după task.
Ce altceva? Meditația! Completează așa bine yoga și pilates!