#SuavHomeYoga – yoga în vremea coronavirusului – Marcela Țămbrescu

sept. 20, 2021

Invitata săptămânii la #SuavHomeYoga, jurnalul nostru de yoga în pandemie, este Marcela Ţămbrescu, pentru care pandemia a fost prielnică în ce priveşte practica yoga.

 

 

Practica mea yoga s-a schimbat foarte mult, iar acum, privind înapoi, pot spune că a fost o perioadă prielnică pentru mine. Eu sunt practicant de yoga, și nu instructor. Vă voi spune “povestea” din punctul de vedere al unui practicant care iubește yoga.

Înainte de pandemie, mergeam la sală cam de trei ori pe săptămână și rareori stăteam și la a doua oră; dacă era nidra yoga rămâneam, dacă nu, mă limitam la o oră.

În timpul pandemiei și mai ales în lockdown, am practicat yoga online. Deja aveam un abonament pentru întreg anul 2020 la un studio de yoga, așa că am continuat în online. Am căutat și alte programe online și în acest fel am practicat de două ori pe zi, o ședință dimineața și una seara, șapte zile pe săptămână.

M-am adaptat foarte ușor. Nu am simțit nicio limitare în faptul că nu eram la sală, practica în zoom a venit ca un substitut, iar apoi a devenit ceva normal. Deja am un an și jumătate de practică în online și pot spune că îmi este foarte bine. Am ritualuri înainte de a începe sesiunea de yoga, aprind bețișoare parfumate, ard palo santo, difuzez uleiuri esențiale, mă centrez în inimă și stau cu mine cel puțin 15 minute înainte de a începe practica.

Am practicat și în zoom, și după înregistrare și nu am simțit nicio dificultate. S-au deschis sălile, dar încă nu am mers. Practic în online, iar acest lucru mi-a deschis noi oportunități și ferestre către lume. Acum practic cu un instructor român stabilit în Bali.

Pe mine m-au ajutat foarte mult practica yoga, pranayama și meditația să nu resimt efectele negative ale pandemiei. Practic zilnic, iar pentru acest lucru corpul meu îmi spune un mare “Mulțumesc!”.

Din martie 2021 am reluat și antrenamentele de aerobic, tot online, după o pauză de 7 ani în care am practicat numai yoga și pilates. Din când în când, în special când este lună nouă, lună plină, lună înnegurată, practic dansul extatic.

Printre practicile care îmi dau starea de bine, de zen, de mulțumire, în afară de yoga și aerobic: desenez și colorez mandale, citesc, mă joc cu nepoțeii mei, ies în natură, merg cu picioarele goale prin iarbă, practic rugăciunea de mulțumire, recunoștințele pe care le scriu în fiecare seară, iar dimineața le rostesc și nu uit să-mi mulțumesc în primul rând mie pentru timpul pe care mi-l acord mie pentru mine.

Namaste!