#SuavHomeYoga – yoga în vremea coronavirusului – Marius Acniz, Sambodhi Studio

oct. 5, 2021

Invitatul săptămânii la #SuavHomeYoga, jurnalul nostru de yoga în pandemie, este Marius Acniz, fondatorul Sambodhi Studio, unul dintre puţinele studiouri de yoga care au supraviţuit pandemiei şi care s-a redeschis anul acesta şi găzduieşte din ce în ce mai multe clase, cursuri şi evenimente.

 

Poți să ne povestești cum s-a văzut pandemia prin ochii antreprenorului ? În ce fel a fost afectată afacerea voastră de închiderea sălilor de sport și interzicerea evenimentelor? Ce schimbări ați făcut?

Spre norocul nostru cumva, am deschis în luna mai anul curent, exact după ridicarea tuturor restricțiilor. Și, sincer să fiu, nu mă așteptam la atât entuziasm din partea oamenilor de a reveni în spațiul fizic. Deja online-ul pusese stăpânire pe toate activitățile și întrebarea era validă… oare vor mai reveni oamenii în studiouri chiar și după lockdown? Răspunsul a fost un DA răsunător și de atunci ne bucurăm că ne-au trecut pragul deja zeci de oameni.

Sunteţi unul dintre puţinele studiouri de yoga care au supravieţuit. Ați redeschis studioul destul de recent, într-o locație nouă, minunată. Ce planuri aveți de acum înainte ?

Așa este, dar asta doar pentru că am început lucrul la spațiu în iarnă și, până când studioul a văzut lumina zilei, deja marea majoritate a restricțiilor erau ridicate. Planul este să facem Yoga, ateliere, să cântăm, să dansăm și să ne bucurăm de viață. Pentru că pandemia încă nu a luat sfârșit, cred că nimeni nu știe exact ce va urma, dar noi sperăm să fie bine și cursanții noștri să poate veni în continuare la studio. Pe măsură ce imunizarea populației în fața virusului va crește, cred că totul va fi bine.

Se vorbește mult despre burnout-ul de pandemie și cum yoga e una dintre metodele care poate fi de ajutor în asemenea situații. Pe tine te-a ajutat yoga ? Ce altceva te-a ajutat să îți păstrezi zenul în perioada asta ?

Nu doar în pandemie, Yoga pentru mine este o oază de liniște de fiecare dată când mă suprasolicit. Și cred că pandemia a fost un catalizator al conștientizării. Multă lume a descoperit acum Yoga și multiplele ei beneficii.

Mă bucur mult că mi-ai oferit oportunitatea de a vorbi un pic despre Sambodhi Studio și sper să ne vedem pe salteluță.