#SuavHomeYoga – yoga în vremea coronavirusului – Cristina Croitoru

iun. 20, 2020

Ne bucură tare să vedem cum comunitățile de yoga s-au mutat online și îi admirăm atât pe cei care predau, cât și pe cei care practică. 

Cu #SuavHomeYoga, ne propunem să documentăm acest nou mod de practică. De data asta, din perspectiva Cristinei Croitoru, una dintre practicantele din grupul Yoga online cu Mariana, care este și câștigătoarea voucherului oferit acestui grup.

 

Pentru mine practica online a venit într-un moment în care sunt în refacere după niste probleme de sănătate. Așadar stăteam de o perioadă acasă după operații și apoi a apărut pandemia, deci am rămas în continuare acasă.
Am vorbit cu Mariana și am început să intru online la clasele ei în ideea să încerc ce pot face și ce nu, din punct de vedere fizic.

Așadar pentru mine personal, a fost un mare mare plus că am putut să particip online. Și în continuare apar de 2-3 ori pe săptămână la clase și la workshopurile de weekend. Pe lângă faptul că încet-încet îmi refac forma fizică, mă ajută foarte mult și psihic – în confortul casei mele unde mă simt foarte safe și fără stres (imunitatea mea e mai scăzută acum și mi s-a recomandat să evit contactul cu persoane din afara familiei pentru o vreme).
E adevărat că se pierde un pic din energia face-to-face în timpul orelor, însă sunt acei oameni speciali care și online reușesc să transmită foarte bine.
Un alt avantaj pe care îl văd este timpul economisit cu drumul până și de la studio, în contextul în care timpul este poate cea mai prețioasă resursă acum.

Personal cred că pe viitor ar fi utilă o schemă combinată, în care să fie și clase la studio sau în parc unde să ne vedem și să simțim în direct, dar să rămână și varianta online (pentru cazurile în care din motive obiective nu putem ajunge la studio sau timpul ne limitează cumva).