#SuavHomeYoga – yoga în vremea coronavirusului – Aurora Ştefan

de | feb. 4, 2022 | Blog | 0 comentarii

Invitata săptămânii la #SuavHomeYoga, jurnalul nostru de yoga în pandemie, este Aurora Ştefan, care a început să predea yoga în pandemie. Consideră că a fost cel mai bun moment să îşi descopere această chemare.

 

Cum a fost să predai yoga la începutul pandemiei?

Eu am terminat cursul de instructor de yoga la FITNESS SCANDINAVIA în luna martie 2020, moment în care s-a declanșat oficial pandemia. Deci nu am avut experiență ca profesor înainte de lockdown. Consider că pentru mine a fost cel mai bun moment să descopăr această chemare, de a preda yoga, având în vedere principiile pe care se bazează această știință și beneficiile pe care le poate oferi în momentele bune sau mai puțin bune. Am început atunci să aprofundez și să folosesc toate “uneltele” yoga. M-au ajutat enorm să accept și să depășesc cu bine fiecare zi din lockdown. Simțind beneficiile pe propria-mi piele, am început ușor, ușor să țin clase online. A fost o provocare imensă, însă feedback-ul pozitiv m-a încurajat să continui.

La acel moment am simțit o nevoie imensă de a împărtăși din experiența mea celor care au fost deschiși către această practică. Reușeam cumva la nivel de vibrație să ne conectăm și să ne sprijinim reciproc.

Cum te-a influențat sau schimbat pandemia pe tine ca profesor?

Pe mine pandemia m-a format ca profesor, având în vedere că a fost prima mea experiență de a preda yoga. Am ales să privesc această perioadă printr-o lumină pozitivă și să aduc prin practica mea liniște și calm într-o perioadă plină de incertitudini!

Yoga online/ vs./ yoga la studio/ vs./ retreat. Ce preferi? De ce?

Eu rezonez cu fiecare experiență yoga, fie ea online, retreat sau live! Sunt de accord că fiecare dintre ele are maximul ei, să spun așa. Personal am învățat să iau ceea ce am nevoie din fiecare experiență. Dacă ești deschis să primești și să dăruiești, atunci ești bine cu tot ceea ce experimentezi. Gândul este cea mai puternică forță din Univers, este energie, deci putem trimite și primi energie bună din oricare loc am fi, în orice moment, doar să fii prezent!

Care sunt planurile tale legate de predarea practicii yoga pentru viitor?

Îmi doresc să continui ceea ce am început deja, predarea claselor la studio, și pe viitor vreau să predau yoga copiilor. Aștept cu nerăbdare să dobândesc specializările necesare pentru a putea începe acest nou proiect.

Ar fi ceva relevant de spus și care nu se regăsește în întrebări?

Oricare ar fi motivul pentru care ai ales să practici yoga, consideră-l un motiv bun! Noi, oamenii, suntem într-un proces continuu de învățare și autodescoperire. Yoga este știința care te ajută pas cu pas să te descoperi! Yoga este despre postură, dar și despre respirație, despre legătura cu corpul și mintea și nu numai. Yoga este despre celebrarea realizărilor fizice care ne descompun pereții din minte. Yoga este devotament, angajament și recunoștință!

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

#Suav Yoga | povești despre yoga și orice ne face bine – Ana Rusu

#Suav Yoga | povești despre yoga și orice ne face bine – Ana Rusu

Proiectul Suav(Home)Yoga, care a început ca un jurnal de pandemie, a evoluat subtil în ultima vreme. Am început să ne uităm mai mult spre prezent şi viitor decât spre trecut. Am vorbit cu invitaţii noştri şi despre alte practici care ne ajută să fim mai bine, în afară...